Pui inabusit cu ghimbir si coniac

Printeaza

Pui inabusit cu ghimbir si coniac din: pui, rădăcină de ghimbir, piper, sare, bicarbonat, rachiu (coniac), ulei de susan.

Ingrediente:Pui inabusit cu ghimbir si coniac

  • 3 pui mici
  • 2 linguri rădăcină de ghimbir
  • 2 linguriţe piper
  • 9 linguri sare
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 2 linguri rachiu (coniac)
  • 2 linguri ulei de susan

Mod de preparare:

Puii se curăţă, se spală şi se freacă bine cu sare, atât la exterior cât şi în interior. Se lasă două ore la macerat.

Apoi se pun într-un vas cu apă, adăugându-se ghimbirul tăiat, piperul, sarea (aproximativ 3 linguri) şi rachiul (coniacul).

După primul clocot, se-spumează şi se trece pe foc mic, lăsându-se aproximativ o oră.

Când carnea se desprinde cu uşurinţă de pe os, se ia oala de pe foc şi se adaugă bicarbonatul.

Inainte de a fi servit, se dezosează puiul şi se aşază într-o tavă bine unsă cu ulei de susan, tăiat bucăţi potrivite.

Deasupra se toarnă sosul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.