Pui în sos gorgonzola

Printeaza

Pui în sos gorgonzola din: piept de pui, branza gorgonzola, ulei, ardei gras, ceapa, smantana, parmezan, marar, unt, sare, piper.

Ingrediente:Pui_în_sos_gorgonzola

  • 700 g piept de pui
  • 200 g branza gorgonzola
  • 50 ml ulei
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa
  • 250 ml smantana de gatit
  • 2 linguri parmezan
  • 1 legatura marar
  • 50 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe, spălaţi-o şi ştergeţi-o cu şerveţele. Prăjiţi pieptul de pui în ulei, la foc mare până când se rumeneşte bine pe toate părţile, apoi scoateţi-l pe o farfurie şi tăiaţi-l în feliuţe de circa 5mm grosime. Acoperiti-l şi păstrati-l la cald.

Tocaţi julienne ceapa curăţată şi spălată, după care căliţi-o în unt. Când ceapa s-a înmuiat, adăugaţi ardeiul gras, gorgonzola, feliile de piept de pui şi smântână. Lăsaţi să fiarbă la foc potrivit 4-5 minute, apoi la final adăugaţi parmezanul şi mărarul tocat mărunt.

Amestecaţi bine şi lăsaţi să mai dea în 2-3 clocote. Serviţi preparatul cald.

Pui în sos gorgonzola

Pui_în_sos_gorgonzola

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.