Pui in sos de lamaie

Printeaza

Pui in sos de lamaie din: piept de pui, ou, sos de soia, sherry, amidon, faina, ulei, suc de lamaie, zahar, ceapa.

Ingrediente:Pui_in_sos_de_lamaie

  • 700 g fileuri de piept de pui
  • 1 gălbenuş de ou
  • 2 linguriţe sos de soia
  • 2 linguri Sherry sec
  • 5 1/2 linguri amidon
  • 2 1/2 linguri făină de grâu
  • ulei pentru prăjit
  • 80 ml suc de lămâie
  • 2 linguri zahăr
  • 4 cepe verzi tăiate în bucăţi potrivite

 

Mod de preparare:

Se taie fileurile de piept de pui in fâşii de 1 cm lăţime.

Se amestecă intr-un castron gălbenuşul de ou cu 1 lingură de apă, sos de soia, 1 lingură de Sherry şi 1 1/2 lingură de amidon până se omogenizează. Se toarnă compoziţia peste carne, se amestecă şi se lasă 10 minute să se pătrundă.

Se cerne făina cu 3 linguri de amidon pe o farfurie prin care se dau fâşiile de carne marinate. Se încinge ulei intr-un wok şi se prăjeşte carnea până capătă o culoare maro-aurie.

Se ia din wok şi se lasă la scurs pe şerveţele de bucătărie, apoi se pune la o parte.

Sucul de lămâie cu 2 linguri de apă, zahăr şi restul de Sherry se dă în clocot la foc mediu amestecând continuu, apoi se amestecă până se dizolvă zahărul.

Se adaugă restul de amidon amestecat omogen cu 1 lingură de apă cu care se leagă sosul. Se aşază carnea cu cepele verzi pe farfurii şi peste se presară sos.

Pui in sos de lamaie

Pui_in_sos_de_lamaie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.