Pui in sos de cava

Printeaza

Pui in sos de cava din: file de pui, sare, piper, faina, ulei, cava, lamaie, ienibahar.

Ingrediente:Pui_in_sos_de_cava

  • 500 g file de pui
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de făină
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 350 ml de Cava (vin spumant spaniol) sau de vin spumant
  • 1/2 lămâie
  • ienibahar

 

Mod de preparare:

Fileul se taie cuburi, se sărează şi se condimentează şi se trece prin făină. Se încinge uleiul într-o tigaie, in care se prăjeşte apoi carnea pe toate părţile.

Se toarnă şi Cava în tigaie. Se stoarce lămâia, iar sucul se toarnă peste amestecul din tigaie. Se face mai mic focul.

Se asezonează cu sare, piper şi puţin ienibahar şi se lasă să fiarbă la foc mic, cu capac, circa 15 minute.

Din când în când, carnea se întoarce. Puiul în Cava se serveşte fierbinte.

Pui in sos de cava

Pui_in_sos_de_cava

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.