Pui in lapte, la cuptor

Printeaza

Pui în lapte la cuptor: carne de pui, lapte, usturoi, salvie, scortisoara, lamaie, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Pui_in_lapte_la_cuptor

  • 1pui
  • 565 ml lapte
  • 10-12 căţei de usturoi necurăţaţi
  • 1 mână de frunze  de salvie proaspătă
  • 1 baton de scorţişoară
  • coaja rasă de la 2 lămâi
  • sare
  • piper
  • grăsime (ulei, unt sau untură de raţă etc.) pentru prăjit (circa 2-3 linguri)

 

Mod de preparare:

Incingi în prealabil cuptorul la 190 de grade Celsius. Speli bine puiul şi apoi îl usuci cu şerveţele.

Topeşti grăsimea într-o oală de fontă cu capac, suficient de mare cât să încapă puiul în­treg în ea. Prăjeşti puiul pe toate părţile, până prinde o crustă au­rie, frumoasă (circa 10 minute). Scoţi puiul din oală, arunci grăsi­mea arsă (fără să cureţi oala) şi aşezi puiul înapoi, cu pieptul în jos.

Adaugi toate celelalte ingre­diente, pui capacul şi dai oala la cuptor pentru o oră. După 1 oră scoţi capacul, ungi puţin puiul cu sosul din oală şi-l introduci înapoi în cuptor, neacoperit, pentru încă 30 de minute.

Scoţi puiul rumenit din oală, îl laşi să se răcească puţin şi apoi desfaci carnea de pe oase şi serveşti cu sosul din oală.

 

Pui in lapte, la cuptor

Pui_in_lapte_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.