Pui in aluat cu vin

Printeaza

O reteta delicioasa de pui in aluat din: pulpe de pui dezosate, foaie de aluat, ou, rosii, ciuperci, masline, usturoi, vin alb, patrunjel, ulei si sare.

Ingrediente:Pui in aluat cu vin

  • 700 g de pulpe dezosate
  • 1 foaie de aluat
  • 1 ou
  • 300 g roşii
  • 300 g ciuperci
  • 100 g măsline
  • 2  căţei de usturoi
  • 150 ml vin alb
  • 1 frunză de dafin
  • pătrunjel/mărar verde
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Incinge 3-4 linguri cu ulei într-o tigaie adâncă împreună cu usturoiul zdrobit. Taie pulpele în fâşii înguste şi adaugă-le în tigaie. Ţine pe foc până Se rumenesc.

Toarnă vinul, iar când alcoolul s-a evaporat, adaugă măslinele, roşiile decojite şi tocate mărunt, ciupercile feliate, foaia de dafin, verdeaţa tocată.

Acoperă cu un capac şi lasă să fiarbă domol. Când toate ingredientele s-au pătruns, iar sosul a scazut de deoparte si lasa preparatul sa se racoreasca. Pune totul într-un vas de yena. Intinde foaia de aluat şi aşaz-o deasupra vasului. Ai grijă să îndeşi bine marginile!

Taie aluatul pe mijloc, unge cu ou bătut şi dă la cuptor pentru 25-30 de minute.

Pui in aluat

Pui in aluat cu vin

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.