Pui in aluat cu sos de ardei dulce-acrisor

Printeaza

Pui in aluat cu sos de ardei dulce-acrisor din: compot de ananas, ardei roşu, sos chilii, ketchup, zahăr brun, ghimbir proaspăt, usturoi, oţet de orez, piepţi de pui, ulei, faina, praf de copt, mălai, sifon.

Pui_in_aluat_cu_sos_de_ardei_dulce_acrisor

Ingrediente:

  • 1 compot de ananas
  • 1 ardei roşu, curăţat de seminţe şi tocat
  • un strop de sos chilii
  • 6 linguri cu ketchup
  • 4 linguri cu zahăr brun
  • 1 lingură cu ghimbir proaspăt, ras
  • 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi zdrobiţi
  • 4 linguri cu oţet de orez

Pentru pui:

  • 3-4 piepţi de pui, fără piele, tăiaţi în bucăţi
  • ulei pentru prăjit
  • 100 g făină
  • 5 g praf de copt
  • puţină sare
  • 1 lingură rasă cu mălai
  • 100 ml sifon, rece

Mod de preparare:

Pentru sos, pune toate ingredientele într-o tigaie şi adu la fierbere, amestecând până se dizolvă zahărul. Redu focul şi amestecă uşor până când sosul se îngroaşă, iar ardeiul s-a înmuiat.

Pentru pui, încălzeşte uleiul într-o tigaie adâncă sau friteuză. Pune făina, sarea şi mălaiul într-un castron şi amestecă-le cu sifonul, până obţii un aluat.

Dă bucăţile de pui prin acest aluat, apoi pune-le în tigaie. Prăjeşte câte 6-8 bucăţi deodată, timp de 5-7 minute, pe toate părţile, până când aluatul a devenit auriu şi crocant.

Cu o spumieră, scoate bucăţile de pui din tigaie şi lasă-le la scurs pe un platou acoperit cu hârtie de bucătărie.

Pui in aluat cu sos de ardei dulce-acrisor

Pui_in_aluat_cu_sos_de_ardei_dulce_acrisor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.