Pui in aluat cu oua

Printeaza

Pui in aluat cu oua din: faina, oua, unt, praf de copt, sare, carne de pui, ceapa, marar, ulei.

Ingrediente:Pui in aluat cu oua

Peentru aluat:

  • 300 g făină
  • 200 g unt
  • 4 linguri apă rece
  • un ou
  • o lingură praf de copt
  • o linguriţă sare

Pentru umplutură:

  • 650 g carne tocată de pui
  • o ceapă albă
  • o legătură ceapă verde
  • 2 ouă + un gălbenuş
  • 6-8 ouă de prepeliţă
  • o legătură mărar
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă ingredientele şi se frământă 2-3 minute, până se obţine un aluat potrivit de tare, care se lasă la rece, până se prepară umplutura.

Ceapa albă se toacă mărunt şi se căleşte în ulei. Se presară cu sare şi, când se înmoaie, se trece prin maşina de tocat odată cu carnea. Se pun la fiert ouăle de prepeliţă.

In amestecul cu carne tocată se pune ceapa verde tăiată mărunt, mărarul tocat foarte mic, se adaugă ouăle bătute şi se potriveşte de sare şi piper.

Aluatul se întinde puţin pe masa de lucru, se aşază în mijloc o formă rotundă, se pune amestecul de carne de jur-împrejur, se aşază ouăle de prepeliţă simetric şi apoi marginea aluatului rămasă liberă se taie şi se aduc marginile peste umplutură.

Se transferă în tava de copt unsă cu puţin ulei, se unge cu gălbenuş şi se lasă 35 de minute la cuptor.

Se serveşte cu ouă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.