Pui imperial

Printeaza

O reteta de pui imperial din: piept de pui, ceapa, morcov, telina, piper, frunza de dafin, orez basmati, stafide, mango, banana, nuci pecan, dovlecei, menta, iaurt si maioneza. In loc de sosul de smântână si maioneză, se foloseşte maioneză îmbogăţită cu iaurt.

Ingrediente:Pui imperial

  • 450 g piept de pui, fara piele dezosat
  • 1 ceapa, taiata solzisori
  • 1 morcov mare tocat
  • 1 coada telina tocata
  • 6 boabe de piper negru
  • 1 frunza de dafin
  • 375 g orez basmati spalat
  • 40 g stafide
  • 40 g mango uscat tocat
  • 1 banana mare
  • 70 g nuci pecan
  • 2 dovlecei taiati in forma de panglica cu un cutit special pentru descojit
  • crengute de menta verde pentru ornat

pentru dressing:

  • 150 g iaurt degresat
  • 4 linguri maioneza cu continut redus de grasimi

 

Mod de preparare:

Se pune pieptul de pui într-o cratiţă mare şi se acoperă cu apă. Se adaugă ceapa, morcovul şi ţelina şi se înfierbântă, adunând spuma care se formează la suprafaţă. Când începe să clocotească se micşorează flacăra. Se adaugă boabele de piper, uşor zdrobite şi frunza de dafin şi se fierbe totul la foc mic 15 minute sau până când lichidul care iese din pui este limpede.

Se scoate carnea de pui din zeamă şi se lasă să se răcească. Se strecoară supa printr-o sită fină. Pentru pilaf, se pune orezul într-o cratiţă şi se adaugă 600 ml din supa strecurată. Se dă într-un clocot, apoi se micşorează flacăra, se acoperă şi se fierbe la foc mic 20 de minute sau până când lichidul a fost absorbit şi orezul fiert.

Se ia cratiţa cu orez de pe foc şi se lasă deoparte, cu capac, 5 minute. Se pune apoi orezul într-un castron şi se lasă să se răcească complet. Intre timp se prepară dressingul. Se pun într-un vas de mixer iaurtul, maioneza, pasta de curry, zeama şi coaja de lămâie şi se mixează bine de tot. Se înglobează apoi codiţele de ceapă verde, menta, de asemenea pătrunjel şi piper după gust

După ce carnea s-a răcit complet se taie în bucăţi potrivite. Se dă prin dressingul cu curry. (Opţional, se acoperă carnea şi se dă la rece; se scoate din frigider cu 15 minute înainte de a se servi.) Se taie banana şi se amestecă uşor cu fâşiile de pui.

Se amestecă nucile pecan şi se împarte pilaful pe şase farfurii. Se aranjează panglicile de dovlecel pe pilaf şi apoi amestecul de carne. Se ornează cu crenguţe de mentă verde şi se serveşte.

Pui imperial

Pui imperial

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • Pui imperial
  • pui imperial reteta

1 comentariu

  1. Bine ca nu e sub imperial

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.