Pui grecesc

Printeaza

O reteta de pui grecesc din: piept de pui, ghimbir, usturoi, zeama de lamaie si ulei de masline.

Ingrediente:Pui grecesc

  • 500 gr piept de pui
  • o linguriţă rasă de ghimbir
  • 6 căţei de usturoi zdrobiţi
  • zeama de la o lămâie
  • 3 linguri de ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui se lasă în frigider, timp de o oră cu un sos. Sosul se prepară dintr-o linguriţă de ghimbir ras, usturoi zdrobit, zeamă de lămâie, ulei de măsline, cimbru şi piper.

După o oră, puiul se pune în tigaia bine încinsă, întorcându-l des, ca să se facă uniform, fără să se usuce. Când e rumen, îi potriveşti un sos de usturoi (câţiva căţei zdrobiţi şi frecaţi cu ulei de măsline şi puţină apă) şi o salală de castraveţi cu iaurt şi usturoi.

Pui grecesc

Pui grecesc
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.