Pui gratinat cu ardei iute si lamaie

Printeaza

Pui gratinat cu ardei iute si lamaie din: usturoi, ceapa frantuzeasca, ardei iuti verzi murati, suc de lamaie, sare, piper, unt,  file de piept de pui, faina, lapte, supa de legume, nucsoara, parmezan.

Pui gratinat cu ardei iute si lamaie

Ingrediente:

  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa frantuzeasca
  • 2 ardei iuti verzi murati
  • 2 linguri suc de lamaie
  • sare, piper
  • 500 g file de piept de pui
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita faina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml supa de legume
  • nucsoara
  • 3 linguri de parmezan ras

Mod de preparare:

Se toacă usturoiul, ceapa franţuzească şi ardeii iuţi; se amestecă împreună cu uleiul de măsline şi 2 linguri suc de lămâie; se sărează şi se pipe­rează. Se taie bucăţi carnea şi se aşază în această mari­nată; se amestecă şi se aşază într-o formă de sufleu unsă.

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se prepară un sos Becha­mel: se topeşte untul într-o crăticioară şi se adaugă făi­na; se căleşte, amestecând.

Se toarnă laptele şi supa şi .se lasă să dea într-un clocot. Se reduce apoi focul la nivelul mijlociu şi se lasă să mai fiar­bă 5 min., amestecând din când în când. Se condimen­tează cu sare, piper şi nuc­şoară; se adaugă 1 lingură suc de lămâie şi parmezan.

Se toarnă sosul Bechamel peste carnea de pui din for­mă şi se coace totul la, cuptorul pregătit, timp de cca 30 min. Se scoate apoi din cuptor şi se condimentează cu piper . proaspăt râşnit. Se ornează cu verdeaţă.

Pui gratinat cu ardei iute si lamaie

Pui gratinat cu ardei iute si lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.