Pui fript cu ghimbir si taitei in supa de zarzavat

Printeaza

Pui fript cu ghimbir si taitei in supa de zarzavat din: piept de pui, sare, piper negru, supa de pui, ghimbir proaspăt, usturoi, verdeţuri chinezeşti (varză chinezească, broccoli chinezesc, conopidă chinezească), tăiţei, ardei iuţi roşii, coriandru, sos de soia, lămâie galbenă sau verde.

Ingrediente:Pui fript cu ghimbir si taitei in supa de zarzavat

  • 4 bucăţi de piept de pui
  • sare şi piper negru, proaspăt măcinat
  • 1 litru de supă de pui
  • 1 lingură cu vârf de ghimbir proaspăt, tocat mărunt
  • 1 căţel de usturoi, feliat
  • 300-400 g de verdeţuri chinezeşti (varză chinezească, broccoli chinezesc, conopidă chinezească)
  • 455 g tăiţei
  • 1-2 ardei iuţi roşii proaspeţi medii/mari, fără seminţe şi tăiaţi mărunt
  • 1 mână de coriandru proaspăt, rupt
  • 4 linguri de sos de soia
  • 1 lămâie galbenă sau verde

Mod de preparare:

Dezosaţi şi îndepărtaţi pielea de pe pieptul de pui, ca şi grăsimea în exces. Săraţi după gut. Luaţi o tigaie cu grătar foarte încinsă, puneţi pe ea pieptul de pui şi frigeţi-l pe ambele părţi.

Puneţi puiul pe o tavă şi lăsaţi-l deoparte timp de 3 minute, apoi tăiaţi-l în bucăţi cu latura de 1 cm.

In acelaşi timp, daţi în clocot supa de pui, adăugând ghimbirul şi usturoiul, apoi fierbeţi la foc mic.

Puneti verdeturile chinezesti în supă. In timp ce supa fierbe la foc mic, puneţi tăiţeii în apă clocotită şi sărată, strecurati-i şi împărţiţi-i în 4 boluri.

Adăugaţi verdeţurile la tăiţei. Apoi puneţi bucăţile de pui deasupra şi presăraţi ardeii iuţi, coriandrul şi turnaţi sosul de soia. In sfârşit, verificaţi dacă supa este condimentată şi apoi turnaţi în fiecare bol.

Stoarceţi deasupra puţină lămâie galbenă sau verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.