Pui fraged la cuptor umplut cu ceapa si usturoi

Printeaza

Pui fraged la cuptor umplut cu ceapa si usturoi din: pui, ceapa, usturoi, unt, rozmarin, piper, cimbru, patrunjel, boia, sare, carnaciori inveliti in bacon.

Ingrediente:Pui fraged la cuptor umplut cu ceapa si usturoi

  • 1 pui
  • 4 cepe mari
  • 5 căţei de usturoi
  • 250 g unt
  • 3 linguri rozmarin
  • piper
  • 3 linguri cimbru
  • 1 legătură pătrunjel
  • boia
  • sare

Pentru decor:

  • cârnăriori înveliţi în bacon

 

Mod de preparare:

Toci cepele, usturoiul şi pătrunjelul. Speli puiul atât pe interior, cât şi la exterior, şi îl usuci foarte bine. îl umpli cu ceapă şi pătrunjel şi jumătate din cantităţile de usturoi, rozmarin şi cimbru.

Legi pulpele cu sfoară de bucătărie, ca să nu iasă umplutura.

Intre timp, topeşti untul la foc mic, adaugi usturoiul, rozmarinul şi cimbrul rămase. Dai deoparte compoziţia lichidă obţinută.

Aşezi puiul umplut într-o tavă şi îl freci cu sare, piper şi boia, după gust apoi îl dai la cuptorul încălzit 90 de minute, până se rumeneşte frumos.

La fiecare jumătate de oră, îl scoţi din cuptor şi îl ungi cu untul topit anterior. Serveşti pe pat de cârnăriori înveliţi în bacon şi prăjiţi.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.