Pui de curte cu 40 de catei de usturoi

Printeaza

Pui de curte cu 40 de catei de usturoi din: pui de curte, usturoi, suc de rosii, ceapa, otet, ulei, cimbru, rozmarin, sare.

Ingrediente:Pui de curte cu 40 de catei de usturoi

  • 1 pui de curte porţionat
  • 40 căţei de usturoi
  • 1 cană cu suc de roşii
  • piper
  • 2 cepe mari
  • 1 linguriţă de oţet de vin
  • 4 linguri cu ulei de măsline
  • 1 crenguţă de cimbru
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • sare

 

Mod de preparare:

Desfaceţi căpăţânile de usturoi în 40 de căţei pe care nu-i curăţaţi de coaja groasă, şi-i puneţi să fiarbă în apă clocotindă 2 min. îi scoateţi direct în apă rece şi-i curăţaţi.

Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt.

Incălziţi uleiul de măsline şi rumeniţi bucăţile de pui. Scoateţi carnea pe farfurie, iar în uleiul rămas puneţi căţeii de usturoi. Când s-a înmuiat, puneţi usturoiul lângă came, iar în uleiul rămas adăugaţi ceapa tocată, cimbrul şi rozmarinul.

Când ceapa este transparentă adăugaţi sucul de roşii, oţetul, bucăţile de pui şi usturoiul. Săraţi, piperaţi şi lăsaţi la foc mic 50 min cu vasul acoperit.

Serviţi fierbinte cu crutoane, lângă vin alb sec.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.