Pui la cuptor cu ardei gras şi salam picant

Printeaza

O reteta de pui la cuptor cu ardei gras si salam picant din: ceapa, usturoi, ardei gras, rosu, ardei rgas galben, ardei iute, rosii cherry, chorizo, cimbru, pui, supa de pasare, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Pui la cuptor cu ardei gras şi salam picant

  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei iute rosu
  • 150 g rosii cherry
  • 150 g chorizo (salam picant spaniol uscat)
  • 4 fire cimbru
  • 1 pui (cca 1,2 kg)
  • 200 ml supa de pasare sau vin alb
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se taie ceapa felii; usturoiul se toaca. Se taie fasii ardeii grasi si se toaca ardeiul iute.

Se taie cuburi salamul picant. Se sup frunzulitele de cimbru. Se incinge cuptorul la 180 C.

Se taie puiul in 6-8 bucati si eventual se despreinde pielea. Se aseaza bucatile intr-o forma de sufleu unsa.

Se repartizeaza deasupra ceapa, usturoiul, legumele si salamul; se presare cimbru, se toarna supa, respectiv vin.

Se toarna putin ulei, se sareaza si se pipereaza.

Se coc circa 30 de minute, timp in care se intorc de mai multe ori. Se mai adauga eventual supa sau vin.

Se potriveste de sare si piper si se serveste ornat cu cimbru, acompaniat de salata verde.

 

Pui la cuptor cu ardei gras şi salam picant

Pui la cuptor cu ardei gras şi salam picant

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.