Pui cu verdeata si ciuperci

Printeaza

Pui cu verdeata si ciuperci din: pui, unt, faina, supa de carne, ceapa, patrunjel verde, cimbru, usturoi, dafin, piper, ciuperci.

Ingrediente:Pui cu verdeata si ciuperci

  • 1 pui de circa 1 kg (sau 1 kg ciocănele, sau pulpe superioare)
  • 4 linguri unt (preferabil unt de casă)
  • 1-2 linguri făină
  • 1 I supă de carne (se poate folosi şi supă instant, sau chiar numai apă caldă)
  • 2 cepe medii
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • cimbru
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 10 boabe piper negru
  • 1/2 kg ciuperci cât mai mici
  • sare

 

Mod de preparare:

Puiul se tranşează în 8-12 bucăţi, care se spală, se zvântâ, apoi se sărează şi se presară cu piper măcinat. în continuare, bucăţile de carne sunt rumenite în unt, într-o tiigaie. Când carnea este făcută, bucăţile se scot din tigaie şi se ţin la cald, pentru a fi folosite puţin mai târziu.

Separat se pregăteşte un sos alb: într-o cratiţâ se înfierbântă o lingură de unt, apoi se adaugă făina şi se amestecă încontinuu. Când făina începe sâ se rumenească, se sltinge cu două câni de supă. în sos se adaugă ceapa tocată, pătrunjelul tocat, cimbrul, foile de dafin, usturoiul strivit în piuliţă, piperul (spart puţin în piuliţă) şi restul de două căni de supă. Cratita se pune la foc potrivit şi se lasă să fiarbă încă circa 30 de minute, apoi sosul este strecurat (trecut printr-o sită mai mare sau o strecurătoare).

Sosul strecurat se pune într-o cratiţâ mai mare în care se pun şi bucăţile de pui, prăjite în prealabil. în amestec se adaugă ciupercile (preferabil ciuperci mici, întregi). Se fierbe în continuare, la foc potrivit/mediu, până ce ciupercile se moaie bine. în final, cu 15-30 de minute înainte de a fi servite, peste bucăţile de pui se toarnă un păhărel de coniac de bună calitate (eventual cratita se mai poate pune la foc mic pientru 5-10 minute).

De menţionat câ în lipsa unui coniac de calitate unii „bucătari” folosesc în mod curent palincă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.