Pui cu usturoi in aspic

Printeaza

Pui cu usturoi in aspic din: pui, ardei, morcov, ceapa, usturoi, oua, gelatina, verdeata, sare.

Ingrediente:Pui cu usturoi in aspic

  • 1 pui
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 6 ouă
  • 5 foi de gelatină
  • verdeaţă
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală puiul, porţionează-1 mare şi pune-1 la fiert într-o oală cu doi litri de apă. Spumează şi adaugă ardeiul,
morcovul, ceapa şi usturoiul.

Pune sare şi lasă la fiert circa 40 de minute. Intre timp, fierbe ouăle. Strecoară carnea şi legumele, pune zeama rămasă pe foc. Ţine foile de gelatină 5 minute în apă rece.

După ce s-au înmuiat, adaugă-le în zeama de pe foc, amestecând bine. Scoate carnea de pe oase. Pune câte un ou în câte un castronel, adaugă bucăţi de carne şi puţină verdeaţă, apoi toarnă zeamă să le acopere. Dă-le la rece până se întăresc.

Serveşte aspicul cu verdeaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.