Pui cu sos de tequila

Printeaza

Pui cu sos de tequila din: piept de pui, ulei, tequila, lime, sos, ghimbir, fulgi de ardei, sare, frisca.

Ingrediente:Pui cu sos de tequila

  • 4 jumătăţi piept de pui fără os
  • 1/2 ceaşcă ulei cu aromă de ustuiroi
  • 2 linguri tequila
  • 2 linguri zeamă de lime
  • 1 1/2 linguriţe hot sauce
  • 1 linguriţă sos Worcestershire
  • 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras
  • 1 linguriţă fulgi de ardei iute (sau boia)
  • 1 linguriţă sare
  • 1/3 frişcă nebătută sau smântână grasă

 

Mod de preparare:

Bateţi bucăţile de piept până au grosimea de cca 8 mm.

Amestecaţi intr-o farfurie uleiul, tequila, zeama de lămâie, sosurile, ghimbirul, ardeiul iute şi sarea. Puneţi separat 1/3 de ceaşcă din amestec, apoi aşezaţi carnea în marinată, amestecaţi bine şi lăsaţi-o 30 minute.

Frigeţi pieptul pe grătar la foc mediu, timp de maximum 6-8 min, întorccându-l doar o dată.

Fierbeţi cca 2 minute restul de marinată. Luaţi de pe foc şi bateţi imediiat în ea smântână. Serviţi friptura cu sosul alături şi salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.