Pui cu sos de soia, legume si pudra de curry

Printeaza

Pui cu sos de soia, legume si pudra de curry din: piept de pui, dovlecei, cartofi, ardei capia, porumb, sos de soia, zahar tos, usturoi, otet, curry, dafin, ulei de masline, piper, patrunjel.

Ingrediente:Pui cu sos de soia, legume si pudra de curry

  • două piepturi de pui
  • doi dovlecei
  • 3 cartofi
  • doi ardei capia
  • 100 g porumb
  • sos de soia
  • o linguriţă de zahăr tos
  • 4 căţei de usturoi
  • o lingură de oţet de mere
  • pudră de curry
  • o frunză de dafin
  • ulei de măsline
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se taie felii potrivit de groase şi se fierb zece minute. Se încinge ulei de măsline, se prăjesc cartofii cinci minute, se adaugă dovleceii tăiaţi rondele, ardeii capia tăiaţi cubuleţe şi se ţin încă cinci minute.

Se presară boabele de porumb, puţin pătrunjel tocat, piperul, sarea şi un vârf de linguriţă de pudră de curry. Se amestecă uşor, se mai ţin cinci minute pe foc, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald.

Piepturile de pui se dezosează, se spală, se taie bucăţi subţiri şi se pune într-o cratiţă cu trei lin­guri de ulei. Se călesc până ce carnea se albeşte, se adaugă usturoiul curăţat şi lăsat întreg, două linguri de sos de soia, oţetul şi apă cât să acopere carnea.

Se adaugă frunza de dafin, zahărul tos şi piperul după gust. Se fierbe 20 de minute, se scoate frunza de dafin, usuroiul şi se lasă să scadă sosul.  Carnea de pui se serveşte alături de legumele calde, stro­pite cu sosul de soia.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Pare simpla reteta asta, sa vedem ce iese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.