Pui cu sos de rozmarin

Printeaza

O reteta delicioasa de pui cu sos de rozmarin, cartofi, fasole, vin alb sec, lamaie, ulei de masline, usturoi, foi de dafin, sare, piper, oregano.

Ingrediente:Pui cu sos de rozmarin

  • 2 piepţi de pui
  • 3 cartofi
  • 500 g fasole fideluţă
  • 50 ml vin alb sec
  • 1 lămâie
  • 6 linguri cu ulei de măsline
  • 2 crenguţe de rozmarin
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • oregano

Mod de preparare:

Taie carnea în cubuleţe şi condimenteaz-o cu sare, piper şi oregano. Rume­neşte-o puţin, apoi adaugă căţelul de usturoi presat cu podul palmei.

Pune crenguţele de rozmarin şi foile de dafin. Toarnă 200 ml de apă călduţă şi lasă la cuptor 30-40 de minute.

Scoate carnea pe un platou şi în sosul rămas adaugă vinul. Lasă-l să dea în câteva clocote, stoarce lămâia.

După două minute, opreşte focul. Serveşte bucăţile de carne alături de fasolea fideluţă fiartă separat, cartofii rumeniţi în cuptor şi stropeşte din belşug cu sos de rozmarin.

Pui cu sos de rozmarin

Pui cu sos de rozmarin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.