Pui cu sos de roşii picant

Printeaza

Pui cu sos de roşii picant

Pui cu sos de roşii picant

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui
  • 800 g cartofi
  • două cepe
  • 4 roşii
  • doi căţei de usturoi
  • 200 ml vin alb sec
  • o linguriţă de seminţe de muştar
  • un ardei iute
  • sare, piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • pătrunjel
  • crutoane de pîine aromate cu busuioc

Preparare:

Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se taie rondele. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie felii subţiri.

Pulpele de pui se taie în jumătăţi, se condimentează şi se aşază într-o cratiţă cu capac. Se toarnă deasupra roşiile, se presară ceapa, seminţele de muştar, usturoiul feliat, ardeiul iute tăiat rondele şi vinul alb.

Se adaugă două linguri de ulei, o cană de apă, sare şi piper. Se pune capacul la oală, se introduce oala în cuptorul încins şi se lasă 30 de minute.

Se îndepărtează capacul, se introduce din nou în cuptor şi se mai lasă 20 de minute ca să prindă o crustă. Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se fierb în apă cu sare apoi se taie felii mai groase.

Se stropesc cu puţin ulei, se condimentează şi se servesc calzi, alături de pui şi sos presărate cu verdeaţă tocată.

Pui cu sos de roşii picant

Pui cu sos de roşii picant.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Va dau o reteta de pui cu sos de rosii si usturoi.

    Ingrediente:

    3-4 pulpe superioare de pui
    1 cutie de rosii cubulete in bulion sau o cana de bulion
    1 ardei gras rosu
    1 ceapa
    1 capatana usturoi
    1 cana supa de pui
    1 lingurita boia, sare
    ulei pentru prajit

    Mod de preparare:

    Spalam pulpele, le scurgem de apa, incingem o tigaie cu 2-3 linguri de ulei si le rumenim incepand cu partea cu piele. Dupa ce le-am rumenit pe ambele fete, le lasam intr-un bol.

    In aceeasi tigaie calim sumar ceapa si ardeiul rosu, acestea fiind taiate cubulete foarte mici. Dam o lingurita de boia dulce si un praf de sare.

    Dupa ce s-au calit ceapa si ardeiul adaugam o cana de bulion de casa sau o conserva de rosii cubulete.

    Pulpele rumenite le punem in sos si turnam o cana de supa de pui. Punem un capac pe tigaie si lasam sa scada la foc mic, sa se inmoaie carnea si sa se patrunda de aroma sosului.

    Cand este aproape scazut, adagam usturoiul maruntit din cutit. Usturoi adaugati functie de cat de puternic doriti sosul usturoiat. Mai lasam 2-3 minute pe foc, sa-si lase usturoiul aroma in sos.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.