Pui cu smochine la cuptor

Printeaza

Pui cu smochine la cuptor din: pui, ulei, sare, piper, usturoi, oregano, lamaie, mere, smochine.

Ingrediente:Pui cu smochine la cuptor

  • 1 pui
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 6 căţei usturoi
  • 2 linguriţe oregano
  • zeama de la 1 lămâie
  • 2 mere
  • 10 smochine, opţional

 

Mod de preparare:

Ţii puiul în apă rece cu sare cel puţin o oră, apoi îl scoţi, îl speli bine şi îl usuci. Pisezi usturoiul, ca pentru mujdei, apoi îl amesteci cu uleiul, zeama de lămâie, sare, piper şi oregano. Desprinzi uşor pielea puiului şi îl ungi, apoi o întinzi la loc şi îl dai prin interior şi pe exterior. Il aşezi într-o tavă pe care o acoperi cu folie de aluminiu. Il dai la cuptorul încins cam 30 de minute, apoi scoţi folia.

Aşezi în tavă merele, fără cotor, feliate, şi, dacă vrei, smochinele. Dacă nu mai este apă în tavă, torni puţină clocotită. Stropeşti puiul, din când în când, cu sosul format. Este gata când s-a rumenit frumos.

 

Pui cu smochine la cuptor

Pui cu smochine la cuptor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.