Pui cu salvie si legume

Printeaza

 

Inrgediente:Pui cu salvie si legume

  • două piepturi de pui
  • două fire de praz
  • doi ardei graşi
  • doi morcovi
  • două linguri de sos de soia
  • salvie
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • o portocală
  • un baton de scorţişoară
  • 300 ml vin alb demisec
  • cimbru
  • usturoi
  • smlntînă

 

Mod de preparare:

Ardeii se spală, se curăţă de seminţe, se taie fîşii şi se pun într-un castron. Prazul se curăţă, se spală, se taie bucăţi mai mari, apoi înjumătăţi. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie felii subţiri, cu ajutorul unui cuţit de curăţat cartofii.

Se încinge ulei într-o tigaie şi se prăjesc legumele, avînd grijă să nu se ardă prea tare. Cînd sînt aproape prăjite se adaugă sosul de soia, piper şi salvie tocată

Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se aşază într-o tavă. Se condimentează, se stropesc cu ulei de măsline, se adaugă vinul alb, două frunze de salvie, sucul de portocală şi batonul de scorţişoară.

Se adaugă o cană cu apă, se introduce tava în cuptor şi se coc la foc mediu, timp de 30 de minute. Se scot piepturile de pui din tavă şi se servesc alături de legumele calde. Se pot servi şi cu un sos din smîntînă, usturoi pisat şi cimbru tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.