Pui cu rosii si ceapa

Printeaza

Pui cu rosii si ceapa din: ulei de masline, ceapa, pui, usturoi, faina, supa de pui, rosii, patrunjel, busuioc, sare, piper, orez, cartofi.

Ingrediente: Pui_cu_rosii_si_ceapa

  • 1 pui de 1,5 -1,75 kg
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 2 cepe, decojite şi tocate
  • 1 căţel de usturoi, curăţat şi zdrobit
  • 1 lingură rasă cu făină
  • 150 ml supă de pui fierbinte
  • 400 g roşii întregi sau tocate
  • 2 linguriţe rase cu ierburi uscate (pătrunjel şi busuioc)
  • sare şi piper
  • orez sau cartofi, pentru servire

 

 

Mod de preparare:

Taie carnea de pui, cu ajutorul unui cuţit ascuţit. Scoate copanele, aripile şi pieptul.

Ar trebui să obţii 10 bucăţi de carne de pui. Incinge uleiul în oală şi prăjeşte carnea de pui timp de aproximativ 5 minute, până se rumeneşte uşor.

Scoate-o şi pune-o pe o farfurie. Adaugă în oală ceapa şi usturoiul şi prăjeşte timp de 3 minute.

Toarnă făina şi când aceasta a absorbit toată grăsimea, ia oala de pe foc. Amestecă cu supa de pui, roşiile şi ierburile.

Pune oala înapoi pe foc şi adu sosul la fierbere, amestecând. Asezonează.

Adaugă bucăţile de pui, pune capacul şi fierbe la foc mic timp de 45 de minute, până când carnea devine fragedă

. Amestecă din când în când. Serveşte cu orez sau cartofi.

Pui cu rosii si ceapa

Pui_cu_rosii_si_ceapa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.