Pui cu pere

Printeaza

Pui cu pere

Pui cu pere

Ingrediente:

  • 4 pulpe mari
  • 4 linguri de ulei de masline
  • o crenguta de cimbru
  • sare
  • piper
  • o lingura de miere
  • un cubulet de unt
  • 1-2 morcovi
  • o telina
  • o ceapa
  • 30 g unt
  • 4 pere mari
  • 1-2 linguri de miere

 

Mod de preparare:

Se spala pulpele si se curata de pielite. Se ung cu ulei si se presara sare si piper atat cat este nevoie. Daca pulpele sunt mai mari, se portioneaza si se pun la prajit 7-8 minute pe o parte si 7-8 minute pe cealalta parte, la foc mic pana se rumenesc.

Se curata morcovii si telina de coaja si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se dau la rece.

Intr-o tigaie se topeste untul, se pune mierea si ceapa taiata fasii foarte subtiri, sare si putin pier. Se amesteca incontinuu sa nu se lipeasca. Sosul se toarna peste pulpe si peste legumele taiate.

La sfarsit se curata perele de coaja si se taie rondele. Restul de unt ramas, adica un cubulet, se topeste, iar peste el se pun feliile de pere. Se lasa sa se caleasca putin pana isi schimba culoarea si se lasa un sos dulce-acrisor.

Se aseaza pulpele de pe un platou, se toarna sosul peste ele si peste legume si se pun feliile de pere. Platoul se orneaza cu cimbru si se baga 10 minute la cuptor.

Pui cu pere

Pui cu pere1.jpg  Pui cu pere2.jpg  Pui cu pere3.jpg  Pui cu pere.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.