Pui cu nuci in sos de smantana

Printeaza

Pui cu nuci in sos de smantana din: carne de pui, cumin, boia, ulei de masline, lipii, supa de pasare, nuci, ceapa, usturoi, smantana, lamaie, coriandru si sare.

Pui_cu_nuci_in_sos_de_smantana

 

Ingrediente:

  • 8 bucăţi carne de pui de la frigider
  • 1 linguriţă cumin măcinat
  • 1/2 linguriţă boia
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 6 lipii
  • 150 ml supă de pasăre
  • 175 g nuci
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 200 ml smântână
  • sucul de la 1 lămâie
  • coriandru verde tocat
  • sare

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se tăvălesc bucăţile de pui prin amestecul de mirodenii şi se aşază într-o tavă de cuptor. Se toarnă 1 lingură de ulei şi se sărează. Se coc la cuptor 30-40 min. Se rupe o lipie bucăţi şi se aşază într-un castron; se stropeşte cu supă fierbinte de pasăre şi se lasă să se înmoaie. Se prăjesc nucile fără adaos de grăsime.

Se prăjesc în restul de ulei ceapa tocată şi usturoiul; se pasează cu lipia înmuiată şi o mână de nuci. Se toarnă înapoi în oală, se adaugă smântână şi se încălzesc. Se porţionează puiul şi se repartizează pe farfurii; se toarnă deasupra sos şi se presară restul de nuci şi coriandru. Se serveşte cu lipie.

 

Pui cu nuci in sos de smantana

Pui_cu_nuci_in_sos_de_smantana

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.