Pui cu miere si portocale

Printeaza

Pui cu miere si portocale din: portocale, miere, sare, piper, oregano, coriandru, ulei.

Reteta Pui cu miere si portocale

Ingrediente:

  • 1 pui
  • 2 portocale
  • 2 linguri miere
  • sare
  • piper
  • oregano
  • coriandru
  • ulei

 

 

Mod de preparare:

Speli puiul, îl condimentezi in interior si in exterior cu sare, piper, oregano si cu coriandru.

Il ungi cu miere si cu putin ulei si pui in interior feliile de la o portocala.

Asezi puiul intr-o tava unsa, pui putina apa si portocala ramasa, taiata bucati.

Acoperi cu folie de aluminiu, intepi folia in 2-3 locuri si coci in cuptorul preincalzit circa 20 minute, la foc potrivit.

Scoti folia de pe vas si coci, la foc mai mare, pana se rumeneste puiul.

Ungi din cand in cand cu sosul din tava.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Pui cu Usturoi și Ghimbir: Deliciu Sănătos

Pui cu Usturoi și Ghimbir: Deliciu Sănătos din: piept de pui, usturoi, ghimbir, ulei de masline, sos de soia, suc de lamaie, sare, piper, frunze de coriandru. Această rețetă se inspiră din bucătăria asiatică, care este cunoscută pentru utilizarea ghimbirului și a usturoiului în preparate pentru a adăuga arome exotice și beneficii pentru sănătate. Descoperiți […]

Bucataria Etiopiana

Doro Wat: Tocană Picantă Etiopiană de Pui – Istoria și Rețeta Autentică – O Călătorie Culinară în Inima Etiopiei

Doro Wat: Tocană Picantă Etiopiană de Pui – Istoria și Rețeta Autentică – O Călătorie Culinară în Inima Etiopiei. Doro Wat, cunoscut și ca Doro Wot, este o mâncare emblematică a Etiopiei, reprezentând bogăția și complexitatea bucătăriei etiopiene. Bucataria Etiopiana Originea și Evoluția Rădăcinile Istorice Era Axumită (aprox. 100 – 940 d.Hr.): Chiar dacă nu […]

retete

Ostropel de Pui cu Smântână și Ciuperci – Reteta cu Gust

Ostropel de Pui cu Smântână și Ciuperci – Reteta cu Gust din: piept de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, smantana, ulei de masline, unt, boia, sare, piper, patrunjel. Ostropelul de pui este un fel clasic și delicios din bucătăria românească. Însă această rețetă adaugă o notă specială de cremozitate și savoare cu adăugarea de smântână și […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Delicos puiul cu miere

  2. Vreau si eu din puiul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.