Pui cu mere şi curry

Printeaza

O reteta sima de pui cu mere si curry din: piept de pui, smantana, unt, supa concentrata de carne sau de legume, usturoi, ceapa, faina alba, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, mere, curry, patrunjel verde, vin alb, sare si piper.

Ingrediente:Pui cu mere şi curry

  • 400 g piept de pui
  • 50 ml smântână dulce
  • 30 g unt
  • 300 ml supă concentrată de carne sau de legume
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 lingură faină albă
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 foaie de dafin
  • 2 mere Golden
  • 1 linguriţă curry
  • 1 lingură pătrunjel verde tocat
  • 1/2 pahar vin alb
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Căleşte uşor ceapa tocată mărunt şi usturoiul zdrobit într-o cratiţă cu ulei de măsline. Taie carnea de pui cuburi mai mari, condimentează-le cu sare şi piper, după gust, şi presară-le cu faină.

Pune bucăţile de pui în tigaia cu ceapă şi usturoi, toar­nă vinul şi fierbe până se evaporă, apoi adaugă praful de curry, foaia de dafin, smântână şi supa caldă. Fierbe totul circa 15 minute.

Intre timp, decojeşte merele şi taie-le felii mai grosuţe. Topeşte untul într-o tigaie şi căleşte feliile de mere 5 minu­te. Toarnă merele în cratiţa cu carne şi lasă-le încă 5 minute pe foc ca să se întrepătrundă aromele.

Serveşte preparatul presărat cu pătrunjel tocat, alături de un risotto pe care l-ai stropit cu puţin ulei. înainte de a servi, poţi pune vasul pentru câteva minute în cuptor.

Pui cu mere şi curry

Pui cu mere şi curry

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.