Pui cu legume şi sos aromat
PrinteazaO reteta delicioasa de pui cu: dovlecei, fasole verde, ardei gras, ceapa, masline, morcovi, usturoi, seminte de mustar, amidon, otet de mere, ulei, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- două piepturi de pui
- doi dovlecei
- 200 g fasole verde
- doi ardei graşi
- două cepe
- 100 g măsline
- doi morcovi
- 4 căţei de usturoi
- 10 g seminţe de muştar
- o lingură cu amidon
- o linguriţă cu oţet de mere
- ulei
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Carnea de pui se spală, se taie bucăţele, se condimentează şi se pune la prăjit în puţin ulei. Când a devenit aurie se adaugă seminţele de muştar şi oţetul dizolvat împreună cu amidonul într-o cană cu apă.
Se verifică de gust, se condimentează şi se lasă să fiarbă până se îngroaşă sosul. Se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie rondele. Dovleceii se spală, se taie felii şi se pun lângă morcovi.
Se încinge puţin ulei, se adaugă cepele şi usturoiul tocate mărunt, morcovii şi ardeii tăiaţi felii. Se prăjesc cinci minute, se pun dovleceii, sare şi piper.
Se ţin pe foc zece minute, se adaugă fasolea verde fiartă tăiată bucăţi, măslinele, pătrunjelul tocat, sarea şi piperul. Se mai prăjesc zece minute şi se servesc alături de carnea de pui cu sos.
Pofta buna!
O sa incerc si eu puiul asta!