Pui cu legume şi sos aromat

Printeaza

O reteta delicioasa de pui cu: dovlecei, fasole verde, ardei gras, ceapa, masline, morcovi, usturoi, seminte de mustar, amidon, otet de mere, ulei, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:

  • două piepturi de pui
  • doi dovlecei
  • 200 g fasole verde
  • doi ardei graşi
  • două cepe
  • 100 g măsline
  • doi morcovi
  • 4 căţei de usturoi
  • 10 g seminţe de muştar
  • o lingură cu amidon
  • o linguriţă cu oţet de mere
  • ulei
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Carnea de pui se spală, se taie bucăţele, se condimentează şi se pune la prăjit în puţin ulei. Când a devenit aurie se adaugă seminţele de muştar şi oţetul dizol­vat împreună cu amidonul într-o cană cu apă.

Se verifică de gust, se condi­mentează şi se lasă să fiarbă până se îngroaşă sosul. Se aco­peră cu un capac şi se păstrează la cald. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie rondele. Dovleceii se spală, se taie felii şi se pun lângă morcovi.

Se încinge puţin ulei, se adau­gă cepele şi usturoiul tocate mărunt, morcovii şi ardeii tăiaţi felii. Se prăjesc cinci minute, se pun dovleceii, sare şi piper.

Se ţin pe foc zece minute, se adaugă fasolea verde fiartă tăiată bucăţi, măslinele, pătrun­jelul tocat, sarea şi piperul. Se mai prăjesc zece minute şi se servesc alături de carnea de pui cu sos.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O sa incerc si eu puiul asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.