Pui cu legume si miere

Printeaza

Pui cu legume si miere

Ingrediente:Pui cu legume si miere

  • un pui
  • 500 g broccoli
  • 500 g cartofi mici
  • doi morcovi
  • 300 g fasole verde
  • ulei
  • 300 g fasole albă
  • 250 g mazăre
  • 150 g porumb
  • un ardei gras roşu
  • o ceapă
  • 200 g unt
  • scorţişoară
  • un măr
  • sare, piper
  • miere
  • busuioc
  • varză roşie
  • oţet

Preparare:

Cartofii şi morcovii se spală, se fierb şi se curăţă de coajă. Fasolea verde, fasolea albă şi broccoli se fierb, se scurg de apă şi se taie în bucăţi mai mici.

Ardeiul gras se curăţă de seminţe şi se taie în cubuleţe, ceapa se curăţă de foi, se taie mărunt şi se pune lângă ardei. Se topesc 100 g unt într-o tigaie, se adaugă ceapa şi ardeiul, se călesc timp de cinci minute, se pun legumele fierte, cartofii şi morcovii.

Se condimentează, se adaugă o lingură de busuioc uscat şi se prăjesc încă zece minute. Puiul se spală, se unge cu miere, se presară scorţişoară şi se condimentează.

Se înţeapă din loc în loc cu vârful unui cuţit ca să se facă mai repede, se aşază într-o tavă cu mărul feliat, două căni de apă şi se introduce în cuptor.

Se coace la foc mediu o oră, apoi se serveşte alături de legumele calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.