Pui cu legume şi măsline

Printeaza

 Pui cu legume şi măsline

Ingrediente:Pui cu legume si masline

  • 1,5 kg pulpe de pui
  • 2 linguriţe sare
  • 1 linguriţă piper negru măcinat
  • 100 g şuncă presată de pui (sau cârnaţi cabanos)
  • 2 ardei roşii
  • 2 cepe
  • 8 căţei mari de usturoi
  • 4 roşii coapte
  • 2 linguriţe zahăr
  • 100 g măsline negre
  • 250 ml vin alb sec

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, ardeii şi usturoiul şi le tai felii. Şunca o tai cubuleţe, roşiile felii, iar măslinelor le scoţi sâmburii. Tai pulpele cu un cuţit bine ascuţit, le treci printr-un jet de apă, apoi le usuci cu un prosop de hârtie şi presari sare şi piper după gust.

Prăjeşti pulpele pe ambele părţi până devin crocante şi aurii şi apoi le scoţi într-un castron. In uleiul rămas, prăjeşti cuburile de şuncă, ardeii, ceapa şi usturoiul, timp de 5-8 minute. Adaugi roşiile, zahărul, măslinele fără sâmburi, sarea, piperul şi vinul.

Le laşi să fiarbă timp de 10-15 minute, la foc mic, apoi adaugi bucăţile de pui. Acoperi vasul cu un capac şi fierbi totul până se pătrunde carnea, amestecând din când în când. lei capacul, scoţi carnea şi fierbi mâncarea la foc mare, până când scade.

Pui cu legume şi măsline

Pui cu legume si masline

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.