Pui cu legume la tigaie
PrinteazaPui cu legume la tigaie din: piept de pui, dovlecel, ceapa, usutroi, rosie, mazare, naut, patrunjel, sare, piper, cimbru, ulei, cartof, lamaie.
- 1 piept de pui
- 2 dovlecel
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 rosie
- 200 g mazare
- 100 g naut
- patrunjel
- sare
- piper
- cimbru
- 50 ml ulei
- 1 cartof
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Lasi nautul la inmuiat peste noapte, apoi in fierbi aproximativ 30 de minute.
Cureţi cartoful, îl tai cubuleţe şi îl pui la fiert în apă cu puţină sare. Speli carnea,odezosezi,îndepărtezi pieliţa şi o tai cubuleţe.
Incingi uleiul într-o tigaie şi laşi carnea să se rumenească 5 minute. Presari sare şi piper. Speli legumele.
Adaugi în tigaie ceapa tăiată julien, felii de dovlecel tăiat pe jumătate, roşia în bucăţi, mazărea, usturoiul feliat, cartoful şi năutul.
Presari cimbru, sare şi piper, după gust. Laşi la foc mic, 20-25 de minute.
Serveşti cald, cu pătrunjel proaspăt presărat pe deasupra.
Pentru un gust mai intens, poţi stropi preparatul cu zeamă de lămâie.
Pui cu legume la tigaie
Pofta buna!