Pui cu legume in aspic

Printeaza

Pui cu legume in aspic din: broccoli, morcovi, telina, dovlecel, pui, ceapa, gelatina, usturoi, albus, foaie de dafin, sare, piper.

Ingrediente:Pui_cu_legume_in_aspic

  • 300 g broccoli
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 dovlecel
  • 500 g pui
  • 1 ceapă
  • 80 g gelatină
  • 2 căţei usturoi zdrobiţi
  • 2 albuşuri
  • 1 foaie dafin
  • piper boabe
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi legumele şi le fierbi întregi (în afară de broccoli) în apă cu sare, cu foaia de dafin şi boabe de piper. Când legumele aproape au fiert, adaugi broccoli, 2 minute, apoi le scoţi deoparte să se răcească.

In zeama rămasă, fierbi puiul 20 de minute, apoi scoţi carnea şi îndepărtezi pasele. Strecori zeama.

Pui gelatina la înmuiat în apă rece, apoi fierbi puţin în zeama de pui. Laşi la răcit, adaugi usturoiul zdrobit şi albuşurile bătute uşor cu telul şi strecori din nou.

Aşezi într-o formă legumele tăiate cubuleţe, bucăţi de pui, torni aspicul şi dai la frigider până a doua zi.

Pui cu legume in aspic

Pui_cu_legume_in_aspic

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.