Pui cu lamaie si cuscus

Printeaza

Pui cu lamaie si cuscus din: pui, ceapa, lamaie, suc de lamaie, usturoi, patrunjel, ghimbir, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, sofran, curcuma, sare, piper si apa.

Ingrediente:Pui_cu_lamaie_si_cuscus

  • un pui de 1,5 kg
  • o ceapa
  • o lamaie
  • sucul unei lamai
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri patrunjel
  • o lingurita ghimbir ras
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • un varf de cutit sofran
  • 1/2 lingurita curcuma
  • o lingurita sare
  • o lingurita piper
  • 200 ml apa

 

Mod de preparare:

Puiul se curăţă, se pârleşte eventual, se spală şi se porţionează. Se pun bucăţile de carne de pui într-un vas de ceramică şi se presară cu ceapa tă­iată rondele. Se pun căţeii de usturoi feliaţi, pătrunjelul, sucul de lămâie si cele două tipuri de ulei. Se adaugă si 200 ml apă şi se amestecă.

Se dă la cuptor pentru 40 de minute, amestecând din când în când. Cu 10 minute înainte de a fi gata, se pun feliile de lămâie si se lasă să fiarbă împreu­nă. Se serveşte cu garnitură de cuşcuş.

Pui cu lamaie si cuscus

Pui_cu_lamaie_si_cuscus

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.