Pui cu iaurt si cocos

Printeaza

Pui cu iaurt si cocos din: pulpe şi piept de pui, rădăcină de ghimbir, iaurt natural, ceapă, ardei iuţi, ulei, ulei extra, coriandru, gram maşala, piper negru, şofran, apă caldă, cocos, sare, alune de pământ.

Ingrediente:Pui cu iaurt si cocos

  • 1,5 kg pulpe şi piept de pui, curăţate de pieliţe
  • 2,5 cmc rădăcină de ghimbir, rasă fin
  • 125 g iaurt natural, gros
  • 1 ceapă mică tăiată mărunt
  • 4 ardei iuţi, roşii, uscaţi
  • 5 linguri ulei obişnuit
  • 2 linguri ulei extra
  • 450 g ceapă tăiată felii subţiri
  • 1 lingură coriandru
  • 1 linguriţă gram maşala
  • 1/2 linguriţă piper negru, măcinat
  • 1 linguriţă şofran
  • 225 ml apă caldă (ceva mai puţin, dacă puiul este dezosat)
  • 75 g cocos, bine copt, tăiat felii mici
  • 1 1/4 lingu riţă sare
  • 2 linguri alune de pământ

Mod de preparare:

Se taie puiul în bucăţi potrivite şi se lasă la rece la marinat, două până la patru ore, într-un amestec de ghimbir cu iaurt. Ceapa, usturoiul şi ardeiul roşu se pun în foarte puţină apă şi se amestecă bine în mixer.

Se încinge uleiul într-o tigaie (cele cinci linguri), la foc potrivit şi se căleşte ceapa tăiată felii, până ce devine galben-maronie. Cu o lingură-sită (ori o strecurătoare), ce permite scurgerea grăsimii, se scoate cpapa pe o farfurie.

In uleiul rămas, se toarnă cele două linguri de ulei extra şi, după ce se încinge bine, se adaugă gram maşala, şofranul, piperul şi coriandrul. Se agită tigaia (uleiul nu trebuie să fie prea încins) în care s-au pus puiul şi garnitura, mărindu-se focul aproape de iute, cam zece minute, amestecând cât mai des.

Se adaugă condi­mentele din mixer, se dă focul la mic şi se mai lasă încă aproximativ şase-opt minute. Se adaugă apa şi cocosul şi se lasă să dea în clocot. Se amestecă tot timpul, până ce cocosul se dizolvă complet, se sărează şi se adaugă feliile de ceapă prăjită.

Se dă focul la foarte mic, se acoperă tigaia cu un capac şi se lasă la fiert aproximativ o jumătate de oră, până ce puiul devine foarte fraged. Se presară alune, se amestecă bine şi se ia de pe foc. Inainte de a se servi, se toarnă deasupra zeama de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.