Pui cu fasole verde si cartofi noi

Printeaza

Pui cu fasole verde si cartofi noi din: fasole, cartofi, pui, rosii, mustar, patrunjel.

Ingrediente:Pui_cu_fasole_verde_si_cartofi_noi

  • 600 g de fasole verde, cu capetele tăiate
  • 500 g de cartofi noi, spălaţi, dar necurăţaţi
  • 1 pui mare întreg, în jur de 1,8kg
  • 250 g de roşii cherry, înjumătăţite
  • 4 linguri de muştar cu boabe
  • 2 frunze de dafin
  • 1 mână mică de pătrunjel, tăiat grosier

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6.

Se taie fasolea verde în două sau în trei bucăţi şi se aşază pe fundul unei tăvi sau al unui vas termorezistent în care să încapă puiul. Se taie cartofii pe jumătate şi se amestecă cu fasolea.

Se aşază puiul deasupra şi se îndeasă între legume. Se adaugă în jurul lui roşiile cherry, apoi, pe margini, muştarul. Se pun frunzele de dafin în interiorul puiului.

Se asezonează puiul bine şi se coace două ore sau până când este rumenit frumos şi copt în interior. Se scoate puiul din cratiţă pentru a-l aduce la masă tăiat sau întreg şi se presară pătrunjelul peste legume înainte de a le servi.

Pui cu fasole verde si cartofi noi

Pui_cu_fasole_verde_si_cartofi_noi

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.