Pui cu fasole alba pastai

Printeaza

Pui cu fasole alba pastai din: pui, fasole, piper, chilli, ghimbir, sos de soia, miere, usturoi, ceapa, sare, ulei, lamaie, patrunjel.

Ingrediente:Pui cu fasole alba pastai

  • un pui
  • un kilogram fasole albă păstăi
  • o linguriţă piper roşu
  • pudră de chili
  • pudră de ghimber
  • sos de soia
  • două linguri de miere
  • o legătură usturoi verde
  • o legătură ceapă verde
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • o lămâie
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Puiul se curăţă, se spală şi se pune pe o farfurie. Intr-un cas­tron se amestecă sosul de la o lămâie cu două linguri de sos de soia, mierea, un praf de pudră de chili şi o jumătate de linguriţă de pudră de ghimber. Se adaugă patru linguri de ulei de măsline, piperul roşu, sare şi piper negru după gust.

Se amestecă totul şi se pune într-o pungă mai mare împre­ună cu puiul. Se leagă punga, se agită de câteva ori, ca să intre marinata şi în pui, şi se introduce la rece pentru cel puţin două ore. Se aşază într-o tavă, se adaugă ulei şi puţină apă, se introduce în cuptor şi se lasă să se coacă timp de o oră.

Fasolea se curăţă, se spală şi se rupe în bucăţele. Se fierbe în apă fierbinte, în care se adaugă o lin­gură de sare, se scurge de apă şi se căleşte în ulei încins, împreună cu ceapa verde tocată mărunt. Se servesc fierbinţi, cu mujdei de usturoi verde şi pătrun­jel tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.