Pui cu dovleac si tarhon

Printeaza

Pui cu dovleac si tarhon din: pui, dovleac, ceapa, usturoi, tarhon, vin alb sec, ulei de masline, nucsoara, sare, piper.

Pui_cu_dovleac_si_tarhon

Ingrediente:

  •  un pui
  •  400 g dovleac
  •  2 cepe
  •  2 căţei usturoi
  •  tarhon
  •  100 ml vin alb sec
  •  2 linguri ulei de măsline
  •  un praf nucşoară
  •  sare
  •  piper

Mod de preparare:

Se curăţă dovleacul şi se taie felii. Acestea se rumenesc uşor într-o tigaie cu ulei încins, se scot şi, în acelaşi ulei, se pune la călit puiul pârlit şi tăiat bucăţi. Se adaugă usturoiul, ceapa, sare şi piper şi se călesc împreu­nă aproximativ 10 minute. 

Se toarnă şi vinul în aceeaşi tigaie şi se lasă 2-3 minute la foc mare. Apoi, se reduce focul, se acoperă şi se lasă la fiert aproximativ 40 de minute. După acest timp, se pun dovleacul, tarhonul şi se presară nucşoară. Se mai lasă 10 minu­te pe foc.

Pui cu dovleac si tarhon

Pui_cu_dovleac_si_tarhon

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.