Pui cu cocos

Printeaza

Pui cu cocos din: ulei de cocos, scortisoara, pastai de cardamom, cuisoare, piper, anason, curry, ceapa, ghimbir, usturoi, ardei, seminte de fenicul, pudra de turmeric, coriandru, pulpe de pui, pastai de fasole, lapte de cocos, smantana, otet, coriandru.

Ingrediente:Pui cu cocos

  • 5 linguri ulei de cocos sau ulei vegetal
  • 1 baton de scorţişoară
  • 6 păstăi verzi de cardamom
  • 4 cuişoare
  • 10 boabe de piper negru, zdrobite
  • 1 stea de anason
  • 15 frunze de curry
  • 1 ceapă de mărime medie, tăiată fin
  • o bucată mica de ghimbir, decojit şi tocat fin
  • 6 căţei de usturoi, tocaţi fin
  • 2-3 ardei iuţi verzi
  • 2 linguriţe seminţe de fenicul
  • 1/2 linguriţă pudră de turmeric
  • 1 lingură de coriandru măcinat
  • 600 g pulpe de pui, fără piele
  • 0 mână păstăi de fasole verde
  • 1 conservă a 400 ml lapte de cocos
  • 2 linguri de smântână
  • 1 linguriţă de oţet
  • o mână mică de coriandru, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o cratiţă mare, apoi adaugă batonul de scorţişoară, păstăile de cardamom, cuişoarele, piperul şi anasonul stelat.

Când seminţele au încetat să mai sară, adaugă frunzele de curry şi ceapa prăjeşte-le la foc mediu până când ceapa devine translucidă. Adaugă ghimbirul, usturoiul şi ardeii iuţi verzi şi căleşte-i 1-2 minute la foc mic, sau până când usturoiul s-a pătruns.

Macină seminţele de fenicul într-o râşniţă pentru condimente sau într-un mojar cu pistil, până obţii o pudră, apoi adaug-o în cratiţă, împreună cu turmericul, coriandrul măcinat şi un praf de sare.

Adaugă puţină apă şi găteşte timp de 2 minute. Pune puiul în cratiţă şi găteşte-l în pasta de condimente alte 2 minute.

Adaugă apă până la 1/3 deasupra puiului, dă în clocot, apoi redu flacăra şi fierbe curry-ul acoperit, timp de 1 oră, amestecând ocazional.

Când lichidul a scăzut, adaugă fasolea verde şi laptele de cocos, acoperă şi găteşte alte 10 minute. Indepărtează capacul şi găteşte până când lichidul în exces se evaporă, amestecând ocazional.

Verifică dacă puiul este bine pătruns. Adaugă smântână, oţetul şi spanacul, amestecă şi dă curry-ul în clocot la foc mic.

Gustă, asezonează dacă este cazul şi serveşte-l cu coriandru presărat deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.