Pui cu ciuperci si slaninuta afumata

Printeaza

Pui cu ciuperci si slaninuta afumata din: pui, vin roşu, ciuperci champignon, slăninuţă afumată, rosii, căpăţână usturoi, ulei de măsline, morcovi, ţelină, cepe franţuzeşti, Bouquet garni (cimbru, pătrunjel, foi de dafin), supă de pasăre, bulion, supa de pasare, unt, Armagnac, sare, piper.

Pui_cu_ciuperci_si_slaninuta_afumata

Ingrediente:

  • 1 pui mare (cca 2 kg)
  • 700 ml vin roşu sec
  • 300 g ciuperci champignon
  • 250 g slăninuţă afumată
  • 1 roşie
  • 1 căpăţână usturoi
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 3 morcovi
  • 3 fire ţelină
  • 10 cepe franţuzeşti mici
  • 1 Bouquet garni (cimbru, pătrunjel, foi de dafin)
  • 11 supă de pasăre
  • 120 g bulion
  • 100 g unt
  • 5 cl Armagnac
  • sare, piper

Mod de preparare:

Se taie bucăţi puiul şi se aşază într-un castron; se să­rează şi se toarnă vin. Se lasă să se marineze peste noapte.

Ciupercile se curăţă şi se taie sferturi. Se taie slăni- nuţa cuburi. Se curăţă şi se toacă ceapa şi usturoiul.

Intr-o tigaie cu fund gros se încinge uleiul şi se prăjeşte carnea până se rumene’şte.

Apoi se scoate din tigaie şi se călesc înăun­tru slăninuţă, ceapa şi ustu­roiul, cca 2 min.

Se reaşază în tigaie carnea. Se adaugă morcovii tăiaţi bucăţi, ţelina tăiată fâşii şi ceapa franţu­zească decojită.

Se toarnă vin, astfel încât să acopere totul (eventual se comple­tează cu supă fierbinte) şi se adaugă Bouquet garni.

Vasul se acoperă cu o bu­cată de hârtie de copt căreia i s-a făcut o gaură în mijloc.

Se lasă să se înăbuşe astfel la foc moale, cca 2 ore. Cu cca 15 min. înainte de a fi gata se prăjesc sferturi de ciuperci într-un amestec de ulei de măsline şi unt.

Se adaugă carnea şi bulionul şi se lasă să fiarbă la foc moale 15 min.

Apoi se înde­părtează verdeaţa şi se adaugă la mâncare un pahar de Armagnac.

Se adaugă eventual unt şi se serveşte cu o garnitură de piure de cartofi.

Pui cu ciuperci si slaninuta afumata

Pui_cu_ciuperci_si_slaninuta_afumata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.