Pui cu ciuperci in stil italian

Printeaza

Pui cu ciuperci in stil italian din: pulpe de pui, ceapa, ardei, usturoi, rosii, ciuperci, vin, ulei, rozmarin, sare, piper.

Ingrediente:Pui cu ciuperci in stil italian

  • 2 pulpe de pui
  • o ceapă
  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 căţei usturoi
  • o conservă mare roşii în bulion
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 200 ml vin alb
  • 60 ml ulei
  • 1/2 crenguţă rozmarin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se rumeneşte puiul într-o tigaie cu jumătate din cantitatea de ulei, se potriveşte de sare şi piper şi se scoate.

Se adaugă restul de ulei şi se călesc ceapa şi ciupercile tăiate mărunt. Se pun sare şi piper, apoi ardeii tăiaţi fâşii, usturoiul şi se mai lasă un minut să se călească.

Se toarnă vinul, se amestecă pentru a îngloba toate sucurile şi apoi se pun roşiile.

Intr-un vas de cuptor se pun puiul şi sosul de roşii, se lasă să ajungă la punctul de fierbere şi apoi se transferă vasul în cuptor, adăugând rozmarinul. Se lasă 45 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.