Pui cu cartofi noi

Printeaza

Pui cu cartofi noi din: pui, cartofi noi, ulei, morcov, ceapa, boia de ardei iute, sare.

Ingrediente: 

  • 1 pui de 2,5 kg
  • 1 kg cartofi noi
  • 350 ml ulei
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 lingură boia de ardei roşu
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Cureţi puiul de tuleie şi îl pârleşti la flacăra de la aragaz. Il speli şi îl tai în bucăţi potrivite.

Pui carnea să fiarbă în 3 l apă cu o ceapă întreagă şi un morcov, Adaugi sare, după gust.

După 50 de minute scoţi bucăţile de carne din oală şi le pui la rumenit în ceaunul cu ulei bine încins.

Când sunt rumenite bine, le scoţi şi le ungi cu boia de ardei roşu.

Cureţi cartofii noi, îi speli, îi scurgi de apă şi îi laşi întregi.

Pui ulei într-un ceaun, apoi, când acesta este bîne încins, adaugi cartofii.

Prăjeşti cartofii la foc potrivit spre mare, până când se rumenesc frumos, apoi îi ungi cu boia de ardei roşu.

Intr-o farfurie aşezi cartofii şi carnea şi poţi servi.

 

Pui cu cartofi noi

Pui_cu_cartofi_noi

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.