Pui cu cartofi noi si usturoi

Printeaza

Pui cu cartofi noi si usturoi din: pui, cartofi, ulei, mustar, usturoi, lamaie.

Ingrediente:Pui cu cartofi noi si usturoi

  • 1 pui (la 1,5 kg)
  • 1 kg cartofi noi
  • 1 ceaşcă ulei
  • 1 lingură muştar
  • 3 căţei usturoi
  • suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Se spală puiul, se sărează şi se unge cu muştar. Se freacă bine cu mujdeiul obţinut prin omogenizarea căţeilor de usturoi cu suc de lămâie şi se aşează, în ulei, în tava cuptorului.

Cartofii, cât mai mici, curăţaţi, se pun în tavă o dată cu puiul, daţi cu sare şi stropiţi cu suc de lămâie.

Se adaugă puţină apă şi se lasă la foc moderat, întorcându-se puiul din când în când, până se rumeneşte frumos, aproximativ o oră şi jumătate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.