Pui cu bame

Printeaza

Pui cu bame

Ingrediente:Pui cu bame

  • 4 pulpe de pui
  • o ceapă
  • 500 g bame
  • o ceşcuţă de oţet
  • 500 g roşii
  • o jumătate de linguriţă de pudră de chili
  • 3 căţei de usturoi
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare, piper
  • coriandru
  • pătrunjel

Preparare:

Bamele se curăţă, li se taie codiţele şi se pun într-un vas cu apă şi oţet. Se scot într-o strecurătoare şi se lasă la scurs. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi usturoiul, se călesc două minute la foc iute. Bamele se prăjesc într-o tigaie anti-aderentă, fără ulei, până când încep să se usuce puţin.

Se pun peste ceapa călită, se adaugă pudra de chili, se călesc câteva minute, apoi se pun roşiile curăţate de pieliţă şi tocate mărunt, un pahar de apă, sare şi piper.

Se fierb 25-30 de minute, se presară verdeaţă tocată, se opreşte focul şi se acoperă. Dacă sosul este prea gros, se mai adaugă apă şi se mai fierbe timp de zece minute.

Pulpele de pui se condimentează şi se prăjesc în ulei încins. Se servesc alături de bamele fierbinţi, presărate cu verdeaţă.

Pui cu bame

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu prea-mi plac bamele. O singura data am mancat si mi-a ajuns 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.