Pui cu bacon legume

Printeaza

Pui cu bacon si legume din: bacon, pui, unt, ulei, vin, usturoi, lamaie, sare, piper, apa, morcovi, cartofi, telina, pastarnac, patrunjel.

Ingrediente:Pui cu bacon si legume

  • 1 pui
  • 100 g unt
  • 6-7 felii subţiri de bacon
  • 2 linguri ulei
  • 150 ml vin alb sec
  • 3 căţei usturoi rozmarin
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper
  • 200 ml apă

Pentru garnitură:

  • 1-3 morcovi
  • 2-3 cartofi
  • 1 ţelină
  • 2 rădăcini păstâmac
  • 1 rădăcină pătrunjel

 

Mod de preparare:

Amesteci, într-un castronel, uleiul, căţeii de usturoi zdrobiţi, rozmarinul curăţat de pe tijă, sare şi piper, după gust.

Ungi interiorul puiului cu această compoziţie. Pui lămâia întreagă în interior, legi pulpele şi ungi pe deasupra cu unt.

Aşezi puiul într-o formă termorezistentă încăpătoare, cu pieptul în sus. Aşezi feliile de bacon pe el, torni în formă 150 ml de apă, acoperi cu folie de aluminiu şi introduci la cuptor 20 de minute.

Scoţi tava din cuptor, îndepărtezi folia de aluminiu, aşezi, alături de pui, legumele curăţate, tăiate felii sau după preferinţă, mai adaugi50 ml de apă caldă şi vinul. Dai la cuptor încă 40 de minute, până scade zeama, se pătrund legumele şi se rumeneşte frumos.

 

Pui cu bacon si legume

Pui cu bacon si legume

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.