Pui cu bacon si cimbru

Printeaza

 Pui cu bacon si cimbru din: pui, bacon, ciuperci, faina, pesmet, oua, lapte, mustar, hrean, smantana, usturoi, cimbru, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Pui cu bacon si cimbru

  • 8 ciocănele de pui
  • 8 felii de bacon
  • 500 g ciuperci
  • 120 g făină
  • o lingură de pesmet
  • 3 ouă
  • 100 ml lapte dulce
  • o linguriţă de muştar
  • o linguriţă de hrean ras
  • 200 ml smântână
  • 4 căţei de usturoi
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Smântână se pune într-un cas­tron împreună cu muştarul, hreanul ras, sarea şi piperul, se amestecă şi se acoperă cu o far­furie. Se face un aluat din făină, pes­met, lapte dulce, ouă, sare şi piper după gust.

Ciupercile se spală, se scurg de apă, se trec prin aluat şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe un şervet absorbant, se pun într-un castron şi se acoperă cu o farfurie. Ciocănelele de pui se spală, se scurg de apă, se ung cu usturoiul pisat, se presară cimbru tocat şi se condimentează.

Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se prăjesc ciocănelele de pui până pot fi pătrunse cu o fur­culiţă şi se scot pe un platou. Se înfăşoară cu feliile de bacon, se prind cu o sco­bitoare, se prăjesc câteva minute pe fiecare parte şi se servesc alături de ciupercile prăjite şi sosul de smântână.

Ciocănelele de pui se pot pregăti şi la cuptor, stropite cu puţin ulei.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Sa fac si eu pui cu bacon si cimbru.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.