Pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca

Printeaza

O reteta de pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca din: fileuri de pui, ulei de masline, suc de lamaie, paine taraneasca, usturoi, sare si piper.

Ingrediente:Pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca

  • 4 fileuri mari de pui
  • 3 linguri ulei de masline
  • 100 ml suc de lamaie + cateva felii
  • 4 felii groase de paine taraneasca
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Incalzeste bine gratarul pe care il ai – fie cel de afara, fie cel de interior, de aragaz. Toaca apoi marunt un catel de usturoi, pune-l intr-un vas, apoi adauga o lingura de ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper: amesteca bine.

Pune apoi fileurile de pui in acest amestec, sau, mai exact, freaca cu acest amestec. Lasa apoi fileurile timp de 5 minute in aceasta marinada.

Separat, unge feliile de paine cu restul de ulei de masline, apoi da-le cu sare si cu piper si pune-le pe grill. Cand se rumenesc, freaca-le cu celalalt catel de usturoi ramas.

Pune apoi fileurile de pui pe grill, cam 3-4 minute pe fiecare parte, pana devin aurii, insa ai grija sa nu se usuce.

La final, serveste pentru fiecare portie cate un fileu de pui alaturi de o felie groasa de paine taraneasca facuta si aceasta pe grill.Reteta preluata de aici.

Pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca

Pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.