Pui cu ananas la gratar

Printeaza

Pui cu ananas la gratar din: piept de pui, ananas, zahar, ardei, sos de soia, miere, ulei, ceapa, coniac, sare.

Ingrediente:Pui cu ananas la gratar

  • 2 piepţi de pui
  • 1 ananas sau o conservă mare de ananas
  • 2 linguri cu zahăr brun

Pentru marinada:

  • 1 ardei iute roşu
  • 2 linguri cu sos de soia
  • 1 lingură cu miere
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 1 fir de ceapă verde
  • sare

Pentru sos:

  • un păhărel de coniac

 

Mod de preparare:

Pune într-un castron toate ingredientele pentru marinată. Aşază înăuntru carnea tăiată cuburi. Amestecă bine, astfel încât marinata să cuprindă toată carnea. Lasă la rece.

Incinge grătarul. înfige carnea pe beţele pentru frigărui. Dă feliile de ananas prin zahăr din belşug. Pune şi frigăruile, şi ananasul la fript. Lasă cam 10-15 minute pe fiecare parte.

Când sunt gata, ia-le de pe foc şi pune-le pe platou. Stinge iute sosul lăsat pe grătar cu coniac. Lasă să dea într-un clocot, râcâind puţin grătarul. Strecoară sosul.

Serveşte frigăruile stropite cu sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.