Pui cu alune Tikka Masala

Printeaza

Pui cu alune “Tikka Masala” din: pui (Tikka), ghimbir, usturoi, sare, unt nesarat, ceapa, sofran, chimen, gram maşala, chili, cremă dublă, alune, lichid (obţinut din zeamă de la supa de pui şi apă).

Ingrediente:Pui cu alune "Tikka Masala"

  • 450 g pui (Tikka)
  • 1,5 cmc rădăcină de ghimbir curăţată şi tăiată
  • 2 căţei de usturoi, curaţat şi tăiat
  • 1 linguriţă sare
  • 50 g unt nesăpat
  • 1 ceapă mică, tăiată mărunt
  • 1/4 linguriţă şofran
  • 1/2 linguriţă chimen
  • 1 linguriţă (în total) de gram maşala şi chili
  • 300 ml cremă dublă
  • 2 linguri cu vârf alune
  • 125 ml lichid (obţinut din zeamă de la supa de pui şi apă)

Mod de preparare:

Se amestecă bine şi se zdrobesc împreună ghimbirul, usturoiul şi o jumătate de linguriţă de sare.

Ceapa se prăjeşte două-trei minute în untul topit la foc mic şi se adaugă amestecul zdrobit, obţinut anterior, lăsându-se pe foc încă un minut.

Se adaugă şofranul, chimenul, coriandrul, gram maşala şi praful de chili, lăsându-se pe foc şi amestecându-se încă două minute.

Se toarnă deasupra lichidul de supă, se amestecă şi se toarnă crema treptat.

Se amestecă uşor, continuu, se adaugă sarea rămasă şi se lasă la foc mediu timp de cinci minute.

Se adaugă puiul, se dă focul la mic, se acoperă şi se lasă pe foc pentru ultimele cinci minute.

Se serveşte cu şofran; orez şi fasole verde.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Pui cu aroma de masala

Pui cu aroma de masala din: pasta de curry tikka masala, iaurt degresat, piept de pui, ulei, ceapa, ardei, dovleac, piure de tomate, crema de nuca de cocos, coriandru, orez basmati, pastai de cardamom. Ingrediente:  2 linguri cu pastă de curry tikka masala 170 g iaurt degresat 500 g piept de pui, tăiat în bucăţi […]

 

Frigarui de pui cu sos de cocos

Frigarui de pui cu sos de cocos din: carne de pui, lapte de cocos, pasta tikka, ulei de floarea soarelui, ceapa, garam masala, turmeric, praf de chilli, ghimbir, usturoi, fulgi de cocos. Ingrediente: 500 g carne de pui, taiata bucati 300 ml lapte de cocos 2 linguri pasta tikka – optional 2 linguri ulei de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.