Pui cu alune si smantana

Printeaza

Pui cu alune si smantana din: pulpe de pui, pui tocat, alune, anacard, smântână, garam maşala, pastă de usturoi, pastă de ghimbir, sare, pastă de chili verde, ulei de alune de pământ, zeamă de lămâie, şofran, chutney cu mentă (condiment ce conţine fructe, ierburi acre, ceapă, stafide şi arome diverse).

Ingrediente:Pui cu alune si smantana

  • 4 pulpe întregi de pui
  • 300 g pui tocat
  • 50 g alune
  • 50 g anacard
  • 100 ml smântână
  • 5 g garam maşala
  • 25 g pastă de usturoi
  • 25 g pastă de ghimbir
  • sare după gust
  • 25 g pastă de chili verde
  • 15 ml ulei de alune de pământ
  • 30 ml zeamă de lămâie
  • 1 g şofran,
  • chutney cu mentă (condiment ce conţine fructe, ierburi acre, ceapă, stafide şi arome diverse)

Mod de preparare:

Se dezosează carnea de pui şi se bate bine cu un ciocan pentru şniţele. Se marinează puiul cu jumătate din pasta de ghimbir şi de usturoi, pasta de chili verde şi zeama de lămâie. Se pune puiul la frigider o jumătate de oră.

Se taie alunele şi anacardul şi se amestecă cu carnea tocată de pui şi salata. Se adaugă garam maşala, restul de pastă de ghimbir, usturoi, chili verde, sare şi zeamă de lămâie şi se amestecă bine.

Se umple puiul dezosat cu acest amestec şi se împachetează bine. Se unge o tavă cu ulei. Se aşază puiul rulat pe tavă şi se acoperă cu o folie de staniol. Se introduce în cuptor şi se lasă la foc potrivit (100 C) până este gata (aproximativ douăzeci de minute).

Se scoate puiul şi se înlătură folia. Se taie fiecare rulou de pui în diagonală şi se aranjează pe un platou. Se toarnă deasupra amestecul de şofran cu smântână. Se serveşte fierbinte, cu felii de lămâie şi de roşii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.